Brouwerij


de naam

 

 

De naam DÎJK is gekozen omdat de dijken in Nederland voor ons van grote betekenis zijn. Zij houden het water tegen. Daarnaast zochten we een krachtige naam, een naam die ons bier op de juiste manier benadrukt. 

 

Een DÎJK van een bier! 

 

 

 

 


de brouwerij

 

 

De brouwerij (een zogenoemde microbrouwerij) is gevestigd in Buitenpost. Vanuit een hobby is dit uitgegroeid tot een passie, die we uitoefenen op een oppervlakte van slechts 25 m2! 

 

De brouwerij is voorzien van alle benodigde apparatuur om de bieren optimaal te kunnen brouwen. 

 

Kom eens kijken in onze brouwerij en beleef onze passie van dichtbij! 


het proces

 

 

Begonnen wordt met het malen van de granen zodat het maischproces kan worden gestart. Afhankelijk van de biersoort wordt er 60 tot 90 minuten gemaischt. Het proces wordt vervolgd door het bier aan de kook te brengen en ongeveer 90 minuten te laten doorkoken. Tijdens deze fase worden de hop en de overige ingredienten toegevoegd.

 

Kom eens langs in de brouwerij om het proces te bekijken, inclusief het vergisten en het bottelen!